JEDNOSMJERNI LEŽAJEVI - LANCI - REDUKTORI BRZINE - ELEKTRO MOTORI - ELEKTRO PUMPE ZA EMULZIJU - PLASTIČNI UPRAVLJAČKI ELEMENTI - VIBRO MOTORI - HIDRAULIČNE PUMPE - INDUSTRIJSKA PROCESNA ELEKTRONIKA - METALNE I PLASTIČNE OBUJMICE - PLINSKI AMORTIZERI - PUŽNE SPIRALE - VALJCI ZA TRANSPORTNE SUSTAVE

 


ELEKTROMOTORI

Današnji strojevi i uređaji se konstruiraju s elektromotorom kao osnovnim pogonom i bilo bi ih teško zamisliti na ručni pogon.

Elektromotori su sastavni dio većine strojeva i uređaja kako u industriji tako i u kućanstvu te postoji potreba za velikim rasponom različitih tipova elektromotora ovisno o aplikaciji gdje se ugrađuju.


Hidraulične pumpe

HIDRAULIČNE PUMPE

Vanjske hidraulične pumpe su najzastupljenije pumpe u današnjim hidrauličnim sustavima. Osnovne značajke hidrauličnih pumpi su svestranost, snaga i dug vijek trajanja. Jednostavna konstrukcija osigurava niske troškove pri kupnji i održavanju.


Jednosmjerni ležajevi

JEDNOSMJERNI LEŽAJEVI

Jednosmjerni ležajevi su proizvod europske tehnologije koji se koristi u raznim strojevima no revoluciju u proizvodnji donosi japanska tvornica Tsubaki Emerson koja je svojim proizvodom nazvanim „cam clutch“ postavila nove standarde u proizvodnji jednosmjernih ležajeva.


Lanci

LANCI

Lanci su jedan od najstarijih oblika prijenosa sile koji je pouzdan, trajan i precizan. Ugradnjom lanca u pogon stroja dobija se sustav sa visokom prekidnom silom za razliku od prijenosa sile remenom gdje je problem osim male prekidne sile i moguće proklizavanje što nikako nije dobro jer optimizacijom rada stroja, takvi problemi uzrokuju zastoje a mogu izazvati i oštečenje ključnih dijelova stroja.


REDUKTORI BRZINE

Reduktori su neizostavan element većine strojeva u današnje vrijeme, bilo po pitanju smanjenja broja okretaja ili povećanju okretnog momenta. Ovisno o stroju ili aplikaciji gdje se ugrađuju, potrebno je dobro poznavati strojarsku pozadinu, jer odabir optimalnog reduktora zavisi od više faktora. Osnovni faktor je izvedba ili tip reduktora, zatim redukcijski omjer, okretni moment, veličina, servisni faktor, opterećenje, broj radnih sati na dan, broj uključenja na sat itd.


Pumpe za emulziju

ELEKTROPUMPE ZA EMULZIJU

Pumpe za emulzije su neophodan element za hlađenje svakog alatnog stroja te omogućavaju cirkulaciju rashladne tekućine ili emulzije čime sprječavaju oštećenje i produljuju vijek trajanja alata na alatnom stroju.


Plastični upravljački elementi

PLASTIČNI UPRAVLJAČKI ELEMENTI

Upravljački elementi od termoplastike su dijelovi gotovo svih strojeva, izrađeni od termoplastike otporne na temperature do 120°C. Isporučuju se s metalnim umetcima od pocinčanog i bruniranog čelika, nehrđajućeg čelika te mesinga, u crnoj mat boji (RAL 9011), no na zahtjev klijenta, opravdan količinom, dobavljač izrađuje ručice u boji po želji klijenta.


Vibromotori

VIBRO MOTORI

Vibromotori su nezamjenjivi elementi kod manipulacije i istresanja rasutih tereta. Izlazak materijala iz kanti ili silosa uvijek je bolji u centru nego uz stijenku te je potreban nekakav oblik vibracija koje bi učinile protok neprekidnim, no ipak, izlaskom materijala iz centra silosa ili kante, materijal uz stijenku pada te se nastavlja protok ali isprekidan i nepotpun.


INDUSTRIJSKA PROCESNA ELEKTRONIKA

Procesna i upravljačka elektronika te pripadajući pogoni su elementi svakog srednje velikog ili velikog industrijskog postrojenja gdje je rad strojeva optimiziran sa transportnim trakama koje dopremaju sirovinu ili otpremaju poluproizvod ili gotov proizvod. Kako bi se postigao optimalni omjer i homogenost svih elemenata proizvodnje, ugrađuje se procesna elektronika koja komunicira preko računala (PLC) kojem šalje podatke o statusu pojedinog procesa kako bi se mogao nastaviti logičan slijed te su nam potrebni frekventni pretvarači, upravljačka elektronika, koračni motori, upučtajuća elektronika, motori s trajnim magnetima, encoderi itd.


METALNE I PLASTIČNE OBUJMICE

Ukoliko Vam je potrebna kvalitetna šelna za automobil, navodnjavanje, spoj crijeva na stroj ili bilo gdje drugdje, sa Norma obujmicama sigurno nećete pogriješiti.


Plinski amortizeri

PLINSKI AMORTIZERI

Plinski amortizeri rade na principu stlačenog plina kao što se vidi i na shematskom prikazu, a razlikuju se prema načinu prihvata, potisnoj sili, ukupnoj dužini, te dužni hoda klipa. Kako odabrati idealan tip plinskog amortizera, potrebno je znati sve navedene podatke.


Pužne spirale

PUŽNE SPIRALE ILI PUŽNICE

Beskonačne pužne spirale ili spiralni transporteri su najbolji i najekonomičniji način prenošenja rasutih tereta gdje se dobiva velika količina prenesenog materijala u kratko vrijeme.


OSTALI PROIZVODI

Pod ostalim proizvodima, nalaze se artikli široke industrijske potrošnje bez potrebe za posebnim predstavljanjem. Kao i kod proizvoda sa imenom i ovi proizvodi su proizvedeni u skladu sa DIN i ISO standardima kvalitete i preciznosti te prepoznati kod naših klijenata kao pouzdani.


VALJCI ZA TRANSPORTNE SUSTAVE

Novost u ponudi tvrtke Reducta IM d.o.o. su valjci ili rolice za transportere. Zastupamo talijansku tvornicu Roll-ven S.p.A koja je sa 35 godina iskustva u proizvodnji transportnih valjaka vodeći proizvođač u Italiji.

 

NOVOSTI