JEDNOSMJERNI LEŽAJEVI - LANCI - REDUKTORI BRZINE - ELEKTRO MOTORI - ELEKTRO PUMPE ZA EMULZIJU - PLASTIČNI UPRAVLJAČKI ELEMENTI - VIBRO MOTORI - HIDRAULIČNE PUMPE - INDUSTRIJSKA PROCESNA ELEKTRONIKA - METALNE I PLASTIČNE OBUJMICE - PLINSKI AMORTIZERI - PUŽNE SPIRALE - VALJCI ZA TRANSPORTNE SUSTAVE
Pužne spirale


Primjena:

Varijacije u proizvodnji pužnih spirala s obzirom na potreba kupca i tehničkih rješenja spiralnog transporta:

Pužne spirale

Pužne spirale

Izvedba spiralne trake za viskozne materijale i npr. kod ralica za snijeg sa sustavom bacanja snijega na stranu ili u prikolicu. Ovakva izvedba spiralne pužnice onemogućuje zaglavljivanje materijala između osovine i spirale.

Pužne spirale
Pužne spirale -tablica

 

Tipovi:

Pužnice se izrađuju od više tipova materijala a najčešći su ugljični čelik i nehrđajući čelik.

  • Spirale za pužne transportere se uglavnom isporučuju u standardnoj tvorničkoj dužini od 3 metra (L=3000, ±2%).
  • Spirale za pužne transportere se proizvode u standardnim dimenzijama i to vanjskog promjera od Ø50 mm pa sve do Ø500 mm.
Pužne spirale
  • Unutarnji promjer spirale je cca. 1/3 vanjskog promjera iako je taj podatak promjenjiv, a ovisi o debljini stjenke.
  • Debljina stjenke pužne spirale se razlikuje s obzirom na visinu stjenke spirale, pa je tako stjenka spirale deblja pri dnu. Razlika je otprilike 50%, npr. ukoliko je spirala pri dnu debljine 3,5 mm, na vrhu je 1,7 mm.
  • Pužne spirale se također isporučuju u dva smjera vrtnje, lijevi i desni smjer, a potrebno je naglasiti da je desni smjer vrtnje zastupljen u preko 80% isporučenih pužnih spirala.
  • Korak spirale za pužni transporter uglavnom je istovjetan vanjskom promjeru iako se može, po narudžbi, isporučiti i korak prema zahtjevu kupca.

Pužne spirale

Pužne spirale-grafikon

 

 

 

PUŽNE SPIRALE ILI PUŽNICE

 

Opis

Beskonačne pužne spirale, pužnice ili spiralni transporteri su najbolji i najekonomičniji način prenošenja rasutih tereta gdje se dobiva velika količina prenesenog materijala u kratko vrijeme.

Najčešći materijali koji se prenose pužnim transporterima su: pšenica, kukuruz, sol, šećer, brašno, drveni pelet za grijanje, mineralna gnojiva i slično. U slučaju potrebe preciznog doziranja materijala, pužnice ili pužne spirale su idealno rješenje jer se vrlo lako može izračunati prenesena količina uz pomoć podataka o promjeru/koraku spiralne pužnice, nagibu te brzini vrtnje.

Tvrtka Reducta-im d.o.o. je zastupnik talijanskog proizvođača pužnih spirala te je određena količina različitih promjera pužnica ili pužnih spirala uvijek dostupna u našem skladištu.

Pužne spirale